Activiteiten

Op de Ontdekking zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten. In de kalender kunt u deze allemaal terugvinden.

Startfeest, schoolkamp, schoolreisje

Eén keer per drie jaar gaan de kinderen op schoolreisje.
Het schoolkamp is voor stamgroep 7/8 op 7 t/m 9 september. De groepen 1 t/m 4 hebben op vrijdag 2 september een startfeest, met als thema indianen. Stamgroep 5/6 gaat naar Kootwijkerzand. Deze activiteiten plannen wij bewust aan het begin van het nieuwe schooljaar. Dit zijn prachtige activiteiten om de stamgroepsvorming te stimuleren. Hier wordt de sociale basis gelegd voor de rest van het schooljaar. Herinneringen waar we het hele jaar samen op kunnen teren, aan kunnen terugdenken en over kunnen terug dromen. Je deelt en je maakt samen dingen mee, dit is ontzettend waardevol.

Ontdek je Talent

Ontdek je Talent is een talentenshow op De Ontdekking waarvoor ieder kind zich kan inschrijven. Tijdens de voorronde onder schooltijd presenteren de kinderen zijn/ of haar talenten aan de school. Er is ontzettend veel diversiteit in talenten. Fantastisch om te zien! Kinderen die samen dansen, zingen, moppentappen, een instrument bespelen, een toneelspel opvoeren, iets vertellen over een zelfgemaakte tekening, te veel om op te noemen.
Bij de voorronde kiest een jury bestaande uit midden- en bovenbouwleerlingen samen met een stamgroepleider wie er door mogen naar de finale. De finale is altijd een groot succes. Dit is op een vrijdagavond en wordt georganiseerd door de OR. Samen genieten we van al het talent op De Ontdekking! Een fantastische avond waar iedereen altijd erg naar uitkijkt! Wij bieden podium aan talent!

Kijk-Doe avond

Aan het einde van het tweede schoolbrede WO thema volgt altijd de Kijk-Doe avond. Tijdens deze avond presenteren de kinderen aan ouders, opa's, oma's enz. al het geleerde en gemaakte tijdens dit thema. De stamgroepen zijn altijd prachtig aangekleed en er is veel te zien en te doen.

Vossenjacht

Elk jaar organiseert de OR een vossenjacht. Dit is op een vrijdagavond in en om de school in de wijk. Verschillende vossen maken de wijk onveilig en de kinderen proberen in groepjes zo veel mogelijk vossen te vinden. Altijd een ontzettend leuke activiteit die veel bezocht wordt.

Keukelen

Op De Ontdekking wordt door ouders met de kinderen gekeukeld. Wat is dat? Het woord is een samentrekking van koken en keuvelen. Eén of twee ouders maken met de kinderen iets lekkers klaar voor de stamgroep. Het kan zijn dat er iets wordt gekookt of gebakken. In de stamgroep vertellen de kinderen hoe ze het gemaakt hebben.