Missie en visie

De Ontdekking is een kleine, gezellige Jenaplanschool. Kinderen en ouders kennen elkaar en ontmoeten elkaar op school.

Onze school is een afspiegeling van de samenleving en iedereen die onze identiteit respecteert, is van harte welkom. Wij zijn een christelijke ontmoetingsschool en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zijn verhaal kan vertellen.

Ons motto is: "ontdek en er gaat een wereld voor je open"

Op De Ontdekking valt letterlijk en figuurlijk voor de kinderen een wereld te ontdekken. Het verhaal van De Ontdekking is door de hele school te zien en te volgen. Alleen al door een kijkje te nemen op onze buitenmuur of onze fotobehang afbeeldingen in de stamgroepen. Samen vertellen we een sterk verhaal waar je deelgenoot van wil zijn.

Loop je een rondje door de school?! Dan ontdek je verschillende leefgebieden. Elke schoolwoonkamer representeert een habitat en is ook volgens dit thema ingericht.

In de wereldzaal komen we samen en is de wereld van De Ontdekking compleet. Hier hebben we vieringen en leert elk kind zich presenteren vanaf jongs af aan. Onze BSO is te vinden in het universum, waar we tevens veel computers tot onze beschikking hebben. In het poolgebied leven onze Pinguïns en IJsbeertjes onze jongste kinderen op De Ontdekking, de Peuterspeelzaal.